Sunday, October 18, 2015

M4W ucapkan Terima Kasih

Salam Offroaders untuk semua..


Malaysian4Wheelers, terlebih dahulu dan akan senantiasa mengucapkan jutaan terima kasih kepada followers yang sering mengikuti perkembangan melalui blog ini. Setelah dipantau jumlah singgahan kepada blog ini, semakin hari semakin menyusut oleh kerana pengisian yang mungkin tidak memenuhi kehendak semua dan ini telah menjadi satu impact kepada posting frequency. Sebagai manusia biasa, saya sebagai penulis juga merasakan mungkin medium 'blog' seperti ini lebih memerlukan topik yang lebih sensasi gilerr tetapi di dalam kamus bidang 'offroad' ini memang takda yang sensasinya jika dibandingkan dengan bidang entertainment dan politik tanahair. 

Dalam tak sedar..M4W pun dah menjangkau 10 tahun usianya dan kontribusi perjalanan pengalaman serta cerita pun sudah pelbagai di garapkan, disamping perbahasan dengan cara paling santai telah dibuat disini bagi menarik minat offroaders dan komunitinya untuk membaca..tapi mungkin pendekatan kita kurang menyengat. Namun begitu, pelbagai usaha dah dibuat dan kita sudah pun menjalankan tugas serta tanggungjawab sosial kepada masyarakat dalam menyampaikan maklumat sebaik mungkin. 

penulis terkini..ecewahhh..!
M4W di Borobudur
Memadangkan dah ramai tak berminat untuk membaca (hanya segelintir orang kita memang x minat nak membaca), maka kita takkan menulis panjang dalam posting yang terakhir ini..cukup lah sekadar hendak memberitahu bahawa blog ini akan ditutup dan dikekalkan dengan apa yang ada disini sahaja. Sudah tidak ada pengemaskinian cerita atau perkongsian maklumat bermula Nov 2015. Semoga dengan pemberitahuan ini para followers boleh lah mengikuti perkembangan Malaysian4Wheelers melalui medium "Facebook" dan "Instagram" yang lebih menjadi pilihan browser  masakini. 

M4W di Indonesia LandCruiser Jamboree
M4W Acoustic Band @ Jungle Jamm
M4W bersama LIBUR
M4W bersama YB Amir ( tersama plak nama hehehe)
Lata Chelir 
Kuinin Exploration
Sg Salan @ Lost Waterfall
M4W goes Jakarta 
India ASEAN Rally
Lubuk Kawah
Tiada kekecewaan pun tercetus untuk "menggantung"ini... cuma kita dah banyak bikin surveys dan  menyelusuri kehendak semasa yang lebih dahagakan maklumat bersandarkan pepatah penjajah  "pictures tells the thousand words". (nengok gambor lagi best…! gitewww..)

Sebagai mengakhiri posting ini, dihidangkan beberapa petikan dari event photos (diatas) serta penglibatan M4W didalam acara tempatan mahupun peringkat antarabangsa sebagai resepi tambahan yang sekadar nak menyingkap pengalaman dan ceritera serta perkongsian maklumat untuk semua yang pernah ditonjolkan sebelum ini. 

Footer Notes : Offroading/4x4 bukan hobi yang datang tiba tiba..jika ianya tiba-tiba..anda akan tinggalkannya pun secara tiba-tiba..!! sebab kita perlu ada 'passion' bukan suka-suka..ianya harus long lastingforever offroading… build your machine not in one day..ambik masa dan ianya akan bertahan lama..trust me..!

Salam Terakhir dan selamat semuanya..!  

No comments: