Saturday, May 16, 2015

Land Cruiser pulak melompat..!!

Salam 4Wheelers..


Lambat bererti akan terus dilupai...takda tutur kata berlapis lagi kalau mahukan sesuatu yang boleh menyuntik semangat yang disebutkan sebagai "Drive a Legend, Drive Land Cruiser"..begitu lah istimewanya motto kepada pemilik Toyota Land Cruiser walau dimana mereka berada seluruh cakerawala ini.

Bulan lepas...inisiatif yang diperbekalkan dari negara seberang telah jadi satu lagi platform bagi menyungkit (macam sungkit laa....hehehhe..!) gabungan beberapa rakan dari pelbagai latar belakang kelab/komuniti 4x4 untuk menyatukan semua pemilik serta peminat jentera bergelar Land Cruiser sekitar tanahair. Maka tercatat lah sebuah lagi sejarah 'baru' yang mana undangan secara kecil kecilan telah dapat dimanafaatkan oleh individu yang suka bergerak secara neutral atas foundation 'aku pun suka' ..maka tercetuslah satu gerakan bergelar "The Land Cruiser Fans Malaysia" 

briefing session
Majlis minum petang yang ringkas diadakan di Putrajaya dan telah dihadiri seramai 30 orang rakan dari segenap negeri. Segalanya memang tak disangka...kerana urusan jemputan adalah melalui WhatsApp selepas pengumuman dalam FB dibuat...hanya mereka yang respond sahaja di jemput hadir...yang tak reply tu sepatutnya kena check dulu sebelum memanipulasi maklumat. Anyway...ianya dibuat untuk beberapa hari, tetapi mampu mendapat komitment dari mereka semua. Antara kawan kawan yang hadir adalah dari negeri Pahang, Johor, Perak, Melaka, Selangor dan pastinya dari Kuala Lumpur sendiri...

kita tunggu VX Ninja, PRADO dan lain lain untuk join...

Ruang masa yang agak singkat itu, dapat jugak diperjelaskan segala tafsiran tentang hala tuju dengan serba ringkas tapi padat bagi menyatakan hasrat suara dari teman teman yang hadir bagi mencantikkan lagi lapangan budaya minatkan Land Cruiser yang serba legend ini serta ingin menggalakkan semua pemilik dari pelbagai series (40/50/60/70/80/100/200) untuk menyertainya pada masa yang mendatang. Apa yang penting, anda perlu memiliki atau meminati serta membawa jenama Land Cruiser.
(tapi kalau kawin campur...nnt kita check dulu ekkk..hehehhe)

lama dan baru bergabung....meletops..!!

M4W pulak ambil peluang terbaik ini kerana mendapati bahawa harus ada 'indie party' (badan bebas) untuk 'roll the balls' agar akan ada yang tampil untuk secara sukarela bergabung tenaga bagi mencorakkan program yang memberi kebaikan kepada semua. Barang lama ini harus dijaga dengan baik dan penampilan yang berbeza harus dipertonjolkan agar keunikan Land Cruiser akan tidak lapuk di titis hujan, tidak lekang pulak bila di cucuh pancaran yang panas...tak gitewww...?

Terima kasih pada semua yang menyokong..!!

Nantikan dengan pengumuman seterusnya...

No comments: